Concert per a piano de Gershwin amb la Banda Municipal de Barcelona

L’Auditori – Acomiadem la temporada amb la visita d’Àlex Alguacil, pianista barceloní amb una gran projecció internacional, que defensarà el dificilíssim i alhora espectacular Concert en Fa de George Gershwin, l’autor nord-americà que va crear el gènere del jazz simfònic en fusionar els ritmes i les harmonies de la música negra amb la tradició europea de la música clàssica. L’Obertura cubana és una altra mostra del renovador llenguatge de Gershwin, una obra escrita després de passar dues setmanes a l’Havana i d’escoltar la música caribenya que feien els cubans pels carrers de la capital. La música americana que protagonitza aquest concert es completa amb l’obra més famosa de Ferde Grofé, Grand Canyon Suite, un autor que ja s’havia fet famós uns anys abans per haver estat el responsable de la instrumentació de la Rhapsody in Blue de Gershwin. Grofé aconsegueix transformar en música la grandiositat del paisatge americà: la natura sonora plena d’energia, ritme i sensibilitat. Més info.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>