Nou Video: Frederic Mompou, Suburbis. Palau de la Música

Frederic Mompou – Suburbis – Palau de la Música Catalana, Barcelona. Nou video enregistrat en directe al Palau de la Música Catalana, amb música de Frederic Mompou, interpretada per Alex Alguacil. Considerada per a molts critics una de les seves primeres obres de maduresa, Suburbis està inspirada en escenes, sorolls i ambients de la Barcelona industrial de principis de Segle XX. El mateix compositor deia sobre aquesta obra, acabada el 1917: “Són els suburbis, els ravals extrems de la ciutat; aquesta idea, al mateix que les Escenes d’Infants, pertany a l’època dels meus grans passejos per les afores de Barcelona”. L’obra, que presenta aspectes musicals propers a l’estètica impressionista, es desglosa en 5 moviments: El carrer, el guitarrista i el vell cavall, on es presenta el carrer d’un barri obrer al vespre, on un guitarrista toca un vals melancòlic per acabar amb l’escena d’un cavall que retorna vacil.lant al seu estable. Gitanes, dividit en dues parts, presenta l’aspecte romàntic de les gitanes que practicaven la bona ventura, acabant amb una dansa inquieta i humorosa. La cegueta presenta la patètica figura d’una innocent cegueta. La suite acaba amb L’home de l’aristó, un vell captaire que toca el seu instrument desafinat. Veure Video

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>