CRÍTICA: “Excel.lent pianista”

LA VANGUARDIA - Jaume Radigales. Auditori de Barcelona, Sala Oriol Martorell. 16 de Juliol de 2009. Debussy: Images Llibre II; Brotons: Impromptu Op. 37; Manuel De Falla: Fantasia Baetica; F. Chopin: Scherzo 1, 2, 3 i 4. La trajectòria del jove Alex Alguacil està seguint un itinerari acord amb el talent d’un pianista que és, sense dubtes, virtuós. Ho va demostrar en la seva segona actuació a l’ Auditori, amb un programa per deixar les “coses clares”. Posats a escollir, un es quedaria amb les Images del segon llibre de Claude Debussy, dibuixades amb línees clares, fraseig immaculat i un intel.ligent ús del pedal. El mateix va succeïr amb el Piazzolla de segon bis, com si Alguacil hagués volgut finalitzar el cercle de la seva coherència. El concert va tenir com a peces centrals l’Impromptu Op. 37 de Salvador Brotons, en el que es demostrà l’energia incisiva del pianista davant el piano, i la primera part va acabar amb una Fantasia Baetica de Falla, resolta amb contrastos extrems, allunyats del bon gust amb el que s’havien resolt els compassos de la mecionada peça de Debussy. Va ser a la segona part, i amb els quatre Scherzi de Chopin, on va aparèixer l’Alguacil virtuós que pretén localitzar el sentit exacte d’un so al servei del discurs musical (…). Fusta de qualitat, potencialitat indiscutible i talent ampli per a un músic que ens resulta intel.ligent i amb una projecció assegurada dins el firmament del piano.” Més Info.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>